Design Thinking Hrvatska

Design Thinking je metoda za stvaranje inovacija, razvoj inovacijske kulture i buđenje kreativnosti koja se krije u svakome od nas.

Uhvatite svoju kotizaciju za Autumn Lab 2019!

Naš rad

Usluge

Design Thinking proces​

Empatija – Suosjećanje s korisnikom

Empatija polazi od premise da je nužno ne samo razumjeti nego i iskusiti ono što korisnik osjeća i proživljava. U Design Thinkingu nas ne zanimaju mase, nego individue koje istovremeno imaju različite želje, potrebe, težnje i strahove.

Profiliranje – Definicija problema

Na temelju prikupljenih informacija, emocija i stečenih dojmova oživljavamo personu – detaljan profil našeg korisnika. Ova faza Design Thinkinga je neprocjenjiva: često nam pomaže da preispitamo vlastite stavove i pretpostavke i problem sagledamo iz nove perspektive.

Ideacija – Razvoj ideja

Primjenom više od 15 različitih kreativnih brainstorming i vizualizacijskih tehnika, u timovima koje čine stručnjaci najrazličitijih profesija smišljamo velik broj ideja koje bi korisniku mogle pružiti novo, drukčije i jedinstveno korištenje proizvoda ili usluge.

Prototipiziranje – Izrada prototipa

U Design Thinkingu, a pogotovo u fazi prototipiziranja, mislimo rukama. S timom stručnjaka pretvaramo ideje u funkcionalne, brze i ekonomične prototipove proizvoda, usluga i poslovnih modela koje možemo dodirnuti, osjetiti, pomirisati i vidjeti – jednom riječju – iskusiti.

Testiranje – Evaluacija u realnim uvjetima

I na kraju slijedi testiranje. Prototipe dajemo u ruke korisnicima i promatramo kako ih upotrebljavaju u stvarnom okruženju. Nakon toga se vraćamo na radno mjesto i uz pomoć povratnih informacija dorađujemo i prilagođavamo prototipe i ponovno ih testiramo.

Tko smo mi

Tim stratega, kreatora, istraživača i dizajnera koji identificiraju izazov, dizajniraju i implementiraju njegovo rješenje.

Vedran Antoljak

Miroslav Kosović

Marko Škrobo

Andrijana Parić

Josipa Bračanov

Enes Nahić

Marina Kolesarić

  • 40+ Dvodnevnih radionica
  • 800 Polaznika dvodnevnih radionica
  • 600 Educiranih studenata
  • 200 Kreiranih prototipa
  • 5 Certificiranih trenera

Kompanije i brendovi koje činimo boljima